31. august 2008

Søndagstræning

Dagens resultat: 7,3 kilometer på 36,x minutter. Gennemsnitshastighed ca. 12 kilometer/timen.

I dag blev der taget mellemtid pr. kilometer. Hastigheden blev holdt løbet igennem med 5 minutter pr. kilometer, hvilket er tilfredsstillende. Første kilometer var den sværeste at træde i gang.

26. august 2008

Kilometer i benene

Jeg tog mit andet løb i løbeklubben AMOK i dag. Målet var egentlig bare at få nogle kilometer i benene. Og gerne nogle hurtige nogle. Så måtte jeg løbe så langt jeg kunne. Jeg fulgte med nogle af de hurtige i klubben på en 13 kilometerrute, men omkring 4,5 kilometer fra mål måtte jeg se mig overhalet af en gruppe bagfra, og efter 11 kilometer havde jeg ikke mere at løbe med. Da havde jeg løbet i en time. Gennemsnitsfarten var altså 11 km/t (svarende til 10 kilometer i en tid på 54,5 minut), og der blev løbet nogle rigtigt hurtige kilometer særligt mellem 3 og 6 kilometer - føler jeg. Næste gang den står på løbetræning bliver det med kort og mellemtider pr. kilometer, så jeg kan holde øje med om jeg ka løbe hver kilometer på mindre end 5 minutter.

24. august 2008

Konkurrence

I den næste månedstid vil det være muligt at følge min forberedelse til Lundbyløbet i Gistrup den 28. september. Følgende resultater stammer fra dagens træning:

Start: 8.42
Slut: 9.22

Distance: 7,25 km (se ruten her)

Gennemsnitshastighed: 10,87 km/t

Erklæret mål: 12,77 km/t

Bemærkninger: Det gik fornuftigt. Der var mulighed for acceleration hele vejen, men tempoet er stadig for uensartet. Ventede ved et enkelt lyskryds. Ruten er ganske kuperet. De første 3 kilometer går kun op. Mellemtiden ved tre kilometer var fornuftig. Herfra løbes ca. 1 kilometer ned og derpå en lille kilometer op, med pæne stigninger. De resterende ca. 2,5 kilometer går hovedsageligt ned. Der er en enkelt afvigelse fra kortet, så jeg løb nordpå af Langgade i stedet for Kaj Munks Gade. På det nordligste stykke af Langgade går det stejlt op. Denne stigning var hård, men blev klaret fornuftigt. Der var dog behov for at sænke tempoet en anelse efterfølgende. Fra Langgade går det ned ad resten af vejen. Til sidst flader det ud.

23. august 2008

Efterårsplaner

Jeg er startet på arbejde igen efter ferien. Det gjorde jeg for efterhånden 2 uger siden, og er kommet godt i gang. Det handler om EU-projektet ARCHIMEDES nu. Det starter om en måneds tid, og der er meget forberedelse.

I midten af oktober afholder vi efter planen et stort kick-off møde her i Aalborg, med møder, middage og hvad der ellers hører til. I næste uge handler det om at få produceret en masse merchandise til vores gæster.

Der skal også laves systemer for økonomistyring, journalisering og projektkoordinering.

I uge 44 satser jeg på et par dage i Liverpool til det sidste MIDAS-konsortiemøde, og den 14. oktober kalder Bruxelles muligvis igen til et seminar.

I begyndelsen af november er der CIVITAS forum i Bologna. Det er endnu ikke afgjort hvor vidt jeg deltager i dette.

Efteråret 2008 bliver uden tvivl det mest travle halvår i min karriere og jeg glæder mig.

17. august 2008

Danmark 1 - Verden 0

I onsdags hængte jeg et Aab haltørklæde op over mit fjernsyn - og lige siden er sporten i TV gået min vej.

Først vandt Aab over Kaunas! Så vandt de fire andre danske deltagere i UEFA cuppen. Særligt FC Midtjyllands sejr i Manchester var bemærkelsesværdig. Samlet vandt de danske hold med en målscore på 12-2. Og det er disse kampe der skal vindes for at gøre den danske liga mere attraktiv og bedre.

Siden har Danmark taget flere medaljer til OL. Jeg var heldig at komme til at se medal race i 49'er klassen, der udviklede sig fra at være et drama til at være et endnu vildere drama inden det til sidst kulminerede i et sandt drama, som jeg aldrig har set lignende (i sejlsport). Og så var der jo også gulv til gulv-fireren og sølv eller guld sikret til 4 kilometer forfølgelsescyklisterne.

Nu må det være nok!

Fredag eftermiddag var jeg til afskedsreception for Ulla Møller Jakobsen på NT (Vi har arbejdet sammen på MIDAS). Da jeg kom hjem tog jeg et par minutter på øjet og vågnede op, da Talent 08 lige var begyndt. Som bekendt er en pludselig opvågning noget af det bedste, hvis man vil bedømme noget objektivt. Det kan ikke diskuteres!

... og bare for at lægge linjen, så ved vi jo godt, hvad der kom ud af den engelske forgængers første sæson: Paul Potts. En person, man vel godt kan kalde et talent - men som efterfølgende er blevet ikke alene er blevet eksponeret voldsomt, men hvis CD også har solgt så meget for meget, at det overgår EyeQ i 2001/2002. Manden er ikke operastjerne - han synger opera, men hører til i et badeværelse - ikke i en cd-reol! Samtidig er Simon Cowells koncept her måske det tyndeste der nogensinde er set, og et talentshow som dette hører til på en markedsplads. Ikke prime time tv. Nu være det slut med at bruge (mange) penge på at hente koncepter hjem, når idéen i sig selv koster det samme som en mælkekasse i en middelstor dansk provinsby og Hans Otto Bisgaard i 10x1 time.

Julie Steincke som den midterste dommer er efter blot få udtalelser øretæveindbydende - og "hvor fabulous!" hjælper ikke på dette. Martin Hall er der også. Peter Aalbæk Jensen er det morsomme indslag, og gør det godt i sin David Hasselhoff/Simon Cowell (himself! - i den engelske udgave)/Thomas Blachman (eller Simon Cowell om man vil), men det er jo sørgeligt at Peter Aalbæk Jensen i denne grad også er med til at lede efter den mellemste fællesnævner i Danmark! Bag scene står de to DR-børn Felix (ham med hunden)og Mikkel (Mik:el) og tøser den. Havde det ikke været for konceptet var valget nok faldet på andre - og mon ikke også Adam Duvå Hall har sagt nej tak på et tidspunkt i processen!

Jeg vågnede op til robot-drengene, som var ganske dygtige, men voldsomt øretæveindbydende! Dem kunne jeg ikke lide. Så var der den breakdansende spastiker, som jeg i skrivende stund har glemt navnet på. Og helt ærligt gider jeg heller ikke huske det. For hvad skal jeg bruge det til? Hvor er talentet? Så var der den 8 årige Maya, som tog alle med storm med sin meget dybe hormonforstyrede stemme (tak American Fastfood) og sin smukke fortolkning af en Negro Spiritual. Og det giver jo mening at en 8 årig lys pige synger en sådan sang på en sådan måde! NEJ - gu gør det ej. Næste gang skal hun synge æblemand! Jeg vil ikke engang nævne danseren, der havde så meget talent at Julie Steincke tabte næse og mund. Det passer til en talentkonkurrence i Se & Hør. Men på Danmarks Radio vil vi altså se noget af kvalitet. Endnu et eksempel var trækkerdrengen, der også havde en sceneoptræden - eller var det endnu en mobiltelefonsælger? Stop med at sælg talent på sørgelige baggrundshistorier - det gør ikke talentet større!

At se talent 08 var som at få kastet en klam amereikansk friturebefængt klud i ansigtet i håb om at den kunne tørre en tåre væk, eller to. Talent 08 er den værste omgang amerikanske skod-tv, der til dato er set på dansk tv! Nu må det være nok.

13. august 2008

Aalborg og Kaunas

Så er det i aften, at Aab kan tage et stort skridt på vejen mod Champions League, når de på Aalborg Stadion spiller mod FBK Kaunas. Naturligvis en kamp, der skal ses