17. august 2008

Nu må det være nok!

Fredag eftermiddag var jeg til afskedsreception for Ulla Møller Jakobsen på NT (Vi har arbejdet sammen på MIDAS). Da jeg kom hjem tog jeg et par minutter på øjet og vågnede op, da Talent 08 lige var begyndt. Som bekendt er en pludselig opvågning noget af det bedste, hvis man vil bedømme noget objektivt. Det kan ikke diskuteres!

... og bare for at lægge linjen, så ved vi jo godt, hvad der kom ud af den engelske forgængers første sæson: Paul Potts. En person, man vel godt kan kalde et talent - men som efterfølgende er blevet ikke alene er blevet eksponeret voldsomt, men hvis CD også har solgt så meget for meget, at det overgår EyeQ i 2001/2002. Manden er ikke operastjerne - han synger opera, men hører til i et badeværelse - ikke i en cd-reol! Samtidig er Simon Cowells koncept her måske det tyndeste der nogensinde er set, og et talentshow som dette hører til på en markedsplads. Ikke prime time tv. Nu være det slut med at bruge (mange) penge på at hente koncepter hjem, når idéen i sig selv koster det samme som en mælkekasse i en middelstor dansk provinsby og Hans Otto Bisgaard i 10x1 time.

Julie Steincke som den midterste dommer er efter blot få udtalelser øretæveindbydende - og "hvor fabulous!" hjælper ikke på dette. Martin Hall er der også. Peter Aalbæk Jensen er det morsomme indslag, og gør det godt i sin David Hasselhoff/Simon Cowell (himself! - i den engelske udgave)/Thomas Blachman (eller Simon Cowell om man vil), men det er jo sørgeligt at Peter Aalbæk Jensen i denne grad også er med til at lede efter den mellemste fællesnævner i Danmark! Bag scene står de to DR-børn Felix (ham med hunden)og Mikkel (Mik:el) og tøser den. Havde det ikke været for konceptet var valget nok faldet på andre - og mon ikke også Adam Duvå Hall har sagt nej tak på et tidspunkt i processen!

Jeg vågnede op til robot-drengene, som var ganske dygtige, men voldsomt øretæveindbydende! Dem kunne jeg ikke lide. Så var der den breakdansende spastiker, som jeg i skrivende stund har glemt navnet på. Og helt ærligt gider jeg heller ikke huske det. For hvad skal jeg bruge det til? Hvor er talentet? Så var der den 8 årige Maya, som tog alle med storm med sin meget dybe hormonforstyrede stemme (tak American Fastfood) og sin smukke fortolkning af en Negro Spiritual. Og det giver jo mening at en 8 årig lys pige synger en sådan sang på en sådan måde! NEJ - gu gør det ej. Næste gang skal hun synge æblemand! Jeg vil ikke engang nævne danseren, der havde så meget talent at Julie Steincke tabte næse og mund. Det passer til en talentkonkurrence i Se & Hør. Men på Danmarks Radio vil vi altså se noget af kvalitet. Endnu et eksempel var trækkerdrengen, der også havde en sceneoptræden - eller var det endnu en mobiltelefonsælger? Stop med at sælg talent på sørgelige baggrundshistorier - det gør ikke talentet større!

At se talent 08 var som at få kastet en klam amereikansk friturebefængt klud i ansigtet i håb om at den kunne tørre en tåre væk, eller to. Talent 08 er den værste omgang amerikanske skod-tv, der til dato er set på dansk tv! Nu må det være nok.